Gratis verzending vanaf € 50,- en voor 22:00 besteld, morgen in huis


Goedkope gitaarversterker, wel of niet doen?

Zoals bij elke hobby, sport of andere activiteit heb je vaak veel materiaal nodig. Het is dan voor de hand liggend om te gaan besparen op bijkomende zaken en hierbij de goedkopere producten te zoeken. Maar is het ook verstandig om een goedkopere gitaarversterker aan te schaffen?

Wat is goedkoop?

De definitie van goedkoop zit uiteraard al in het woord, GOED en KOOP. Of terwijl een goede koop. Maar wij Nederlanders hebben hier vooral een prijs aangekoppeld. Goedkoop betekend voor vele een (soms extreem) laag bedrag voor een gewenst product. Een misschien belangrijker woord die wij als gitaarliefhebbers eraan willen koppelen is: duurkoop.

Wat is een goedkope gitaarversterker?

Een goedkope gitaarversterker is in onze ogen een gitaarversterker dat goed is, lang mee gaat goed klinkt en prijs technisch ook nog eens goed is. Uiteraard weten wij ook dat sommige prijzen te mooi zijn om waar te zijn. Maar hoe weet je dat bij een goedkope gitaarversterker?

Natuurlijk kan het zo zijn dat je mazzel hebt met een aankoop en dat de aanbieder (zeker bij een goedkope 2ehands gitaarversterker) je het makkelijk heeft gemaakt, helaas lijkt dit vaak zo en zit er een addertje onder het gras.

Waar moet je op letten bij een goedkope gitaarversterker?

Uiteraard speelt het merk hierin al een belangrijke rol. Het is natuurlijk niet voor niks dat artiesten allemaal met bekende merken gitaarversterkers spelen. Kom je een goedkope gitaarversterker van Fender, Yamaha, Orange, Marshall of een ander bekend merk tegen dan sta je al 1-0 in een goede koop.

Pas er wel mee op dat een goedkope gitaarversterker letterlijk een mooi verpakking kan hebben met een slechte inhoud. Iedereen kan een kapotte gitaarversterker kast verven, of zelfs opnieuw bekleden. Laat het uiterlijk van de kast nou net het geen zijn wat het minst belangrijk is bij een aanschaf. De inhoud van een gitaarversterker is het aller belangrijkste.(Andersom werkt het natuurlijk net zo, de inhoud van een goedkope gitaarversterker kan super goed zijn, en de buitenkant van de gitaarversterker ziet er misschien lelijk uit. Laat je hierdoor niet afschrikken. Test de gitaarversterker, en misschien tik je hem dan goedkoop op de kop en verf of bekleed je de kast zelf naar wens!)

Hoe test je de inhoud van een gitaarversterker?

Zeker bij een 2ehands aanschaf is het een zaak van testen. Als je er zelf op gaat spelen klinkt het misschien al snel goed genoeg. Ook zal je misschien denken dat je eigen elektrische gitaar misschien dat ene rare piepje afgeeft, of dat doffe geluid. Laat je hier niet door afleiden en probeer het daarom eens met een andere gitaar of een andere kabel.

Daarnaast is het altijd goed om de goedkope gitaarversterker eens zonder gitaar te testen. Zet de gitaarversterker aan, en draai bijvoorbeeld de volume eens op zijn aller hardst. Gaat deze dat extreem zoemen of piepen? Dit is geen goed teken. Probeer dit ook met de andere draaiknoppen. Wanneer dit goed bevalt test dan altijd de koptelefoon plug. Sluit hier je koptelefoon op aan en test de goedkope gitaarversterker nog eens. Is dit ook goed? Dan laat je het oog weer het werk doen. Schijn met een lampje door het foam of andere speaker bedekking heen zodat je de speaker kan zien.  Ziet dit er ook goed uit? Zonder scheuren, bolling of andere opvallende punten? Dan kan je ook deze check afvinken van je lijstje.

Het belangrijkste is uiteraard of de gitaarversterker ook lekker klinkt. Speel daarom je favoriete nummer eens en test tijdens het spelen de knoppen uit. Kijk wat het effect is, en of het geluid van de effecten naar wens zijn. Ook goed? Dan zijn we er bijna.

Laat een gitaarversterker even aan staan en kijk of dit geen bij effecten geeft. Een buizenversterker moet namelijk even opwarmen, als dit te warm wordt is dit uiteraard niet goed en zal je merken dat het geluid minder wordt. Dit geld uiteraard ook voor een te koude buizen versterker. Zijn alle punten goed? Dan kan je natuurlijk nog alles doormeten met ampère en volt metertjes. Maar soms moet je op je gehoor vertrouwen en een risico nemen.

Houd er tenslotte altijd rekening mee dat geluid in elke ruimte anders klinkt. Dus wees niet verbaast als een gitaarversterker een ander geluid geeft in de muziekruimte van een muziek winkel dan het geluid in je slaapkamer.

Product niet gevonden?

Wij helpen u graag met zoeken, staat het product er niet tussen die u zoekt, neem dan contact met ons op.


Klik hier om contact op te nemen.


Best verkochte producten